2018 WA Heritage Awards – The Cue Community and Visitor Centre

The Cue Community and Visitor Centre was a three year project which transformed Cue Post Office building (built in 1895) to a Community Resource Centre.

In collaboration with Suzanne Hunt Architect, we were thrilled to receive two major awards at the 2018 WA Heritage Awards held in March this year. The Cue project won the Adaptive Re-use of State Registered Place Award and the Gerry Gauntlett Award for Excellence in Conservation for Adapted Re-use.

“It’s not always about the scale of the project and the dollars spent. Developed with heritage, social, environmental and economic sustainability in mind, the adaptive re-use of the former Cue Post Office to become the town’s Community and Visitor Centre is an exemplar of a heritage adaptive re-use project.

Guided by a Conservation Management Plan, the work was done in consultation with the community and includes thoughtful interpretation that references its past life as a post of ce. The restoration and adaptation of this public building has delivered a community asset that has returned people and activity to the town centre.

The former Post Office at Cue had a new lease on life thanks to a sensitive conservation and adaptive re-use project managed by Suzanne Hunt Architect and Stephen Carrick Architects in association…”

Judges Citation
Stateheritage.wa.gov.au

Thankyou to the Shire of Cue for allowing us to bring the Cue Post Office back to life, Suzanne Hunt Architect for the project partnership, Creative Spaces for Interpretation, Clinton Long Project Management and contractors who made this project possible.

2018 WA Heritage Awards – The Cue Community and Visitor Centre 2018 WA Heritage Awards – The Cue Community and Visitor Centre 2018 WA Heritage Awards – The Cue Community and Visitor Centre 2018 WA Heritage Awards – The Cue Community and Visitor Centre